Daken

Koelkosten omlaag

Het ThermoShield keramische filter is bijzonder geschikt als afwerking van daken, onder bepaalde voorwaarden. Het zorgt voor een hoge zonlichtreflectie en blokkeert UV-straling. Het keramische filter is ultra dun, extreem sterk en flexibel. Het wordt toegepast op licht hellende (bitumen) daken, metalen daken en dakpannen.

Deze technologie is volstrekt uniek en levert een positieve bijdrage aan je wooncomfort en het klimaat. Het filter is vloeibaar en wordt verwerkt als een (muur)verf.
Klinkt een vloeibaar filter je overigens vreemd in de oren? Niet als je bedenkt dat alle zonnebrandartikelen flinterdunne, vloeibare UV-filters bezitten.

Koelkosten omlaag

De zonlichtreflectie reikt tot 86% bij de kleur wit en zelfs de lichtgrijze kleuren reflecteren meer dan 75%!

ThermoShield en mooi weer gaan hand in hand. Werken in kantoren, scholen of fabrieken met platte daken is niet altijd prettig wanneer de zon uitbundig schijnt; ThermoShield biedt echter uitkomst. Milieuvriendelijk vanwege haar samenstelling maar ook omdat de binnentemperatuur omlaag kan zonder intensief gebruik van de airco. ThermoShield verlaagt de koelkosten! Dat is o.a. te verklaren uit het feit dat het ThermoShield filter een zeer hoge zgn. Solar Reflective Index (SRI) kent van 111; ter vergelijk, een normale verf heeft een SRI van ca. 80.
Het keramisch filter is zeer robuust; het schadelijke ultraviolette licht wordt vrijwel geheelĀ  geblokkeerd. Het voordeel hiervan is dat de levensduur van de ondergrond verlengd wordt, dus vervanging van dakbedekking kan worden uitgesteld en dat scheelt geld.

ThermoShield is geschikt voor daken met een topafwerking van bitumen, beton, keramiek, kunststof en metaal waarbij een hellingpercentage van minimaal 1,6 % geldt. Tevens voor dakpannen. Behoudens het dakleer adviseren we je om eerst een (ThermoShield) primer toe te passen.