Verf eigenschappen

Lichtreflectie en lichtdiffusie verhogend
Door significant méér weerkaatsing van licht via wanden en plafonds is er met ThermoShield LUMEN minder (kunstmatig) licht nodig en kan het aantal kunstlichtbronnen worden verminderd. Hierdoor is er minder energie nodig om een gebouw te verlichten en daalt de energierekening en CO2-uitstoot. ThermoShield LUMEN kan een ruimte echt lichter maken en zo bijdragen aan een meer duurzame wereld.

ThermoShield LUMEN verhoogt de verlichtingssterktes van wanden en plafonds ten opzichte van de taakgebieden en kan daarbij zorgen voor een juiste helderheidbalans binnen de ruimte. Ook zorgt LUMEN voor een hogere gelijkmatigheid van de verlichting en kan daarmee hinderlijke contrast-verschillen voorkomen (zonder zichtbare spiegeling, minder schaduwvlakken).

ThermoShield LUMEN brengt ontwerp en functionaliteit naar een hoger niveau en draagt bij aan gezondheid, welzijn, (werk)plezier en de productiviteit van mensen in kantoren, scholen, zorgcentra en andere commerciële omgevingen.

De verlichtingsprestaties van ThermoShield LUMEN zijn gemeten in overeenstemming met de herziene NEN 1891*, een erkende norm voor meting en toetsing van de verlichtingssterkte, de luminanties en de diffuse-reflectiefactoren van oppervlakken en werksituaties in gebouwen.

Extern en onafhankelijk licht-onderzoek volgens NEN 1891 door Meutzner Light Vision toont in het brede kleurengamma van ThermoShield LUMEN aan dat deze geavanceerde verf “best in class” waarden behaalt, die veel hoger zijn dan van de reguliere professionele bouwverven. De minimale verbetering (bij wit, RAL 9010) geeft al een verbetering te zien van maar liefst 12%! Andere, donkere kleuren geven nog grotere verbeteringen te zien.

* De resultaten zijn afhankelijk van de grootte van de ruimte, de hoogte van het plafond, de inrichting van de ruimte, de gekozen kleur van meubilair, vloerbedekking en wanddecoratie, de hoeveelheid licht van buitenaf en de algemene aard van de omgeving.

Droogproces
ThermoShield bestaat voor ca. 50% uit microscopisch kleine, vacuümgezogen, keramische kogeltjes gevat in een hoogwaardig bindmiddel. Tussen de kogeltjes ontstaan, na het verdampen van het water, microcapillairen. Het vochtopnemend vermogen van dit systeem reageert op de Relatieve Vochtigheid van haar omgeving.

Hygrische diode
TNO noemt om die reden ThermoShield een ‘hygrische diode’. ThermoShield droogt de bouwmaterialen waarop zij is aangebracht en reguleert de luchtvochtigheid. Na een inregelperiode van 5 à 6 weken zal de werking van ThermoShield optimaal zijn en het droogproces op gang gekomen zijn.  De werking van ThermoShield komt het best tot zijn recht op een damp-open, minerale ondergrond.     

Duurzaam
De duurzaamheid van de ondergrond en de verf wordt belangrijk vergroot doordat het ontstaan van haarscheurtjes langdurig wordt tegengegaan.  Hierdoor kan geen nieuw vocht of vuil  binnendringen; schimmels worden op natuurlijke wijze de voedingsbodem ontnomen. De noodzaak voor het gebruik van chemicaliën en/ of gif  is niet aanwezig.

Geen biocides
ThermoShield producten bevatten geen giftige biocides.

Vuilwerend
Door de keramische bestanddelen is ThermoShield  anti-statisch en trekt derhalve weinig tot geen vuil aan.

Akoestisch
De keramische kogeltjes zorgen voor een weerkaatsing van de warmte-energie in de ruimte, daarnaast veroorzaken de kogeltjes voor een diffuse weerkaatsing van de geluidsgolven hetgeen de akoestiek binnen de ruimte ten goed komt.

Hechting
ThermoShield hecht zeer goed aan de ondergrond.