Rijksmonument V. van Gogh

Hoofdkantoor zorginstelling Vincent van Gogh in De Kapel (Rijksmonument)

GGZ-aanbieder Vincent van Gogh in Venray (L) heeft haar historische kapel (Rijksmonument) in 2016 herontwikkeld tot een duurzaam en toekomstbestendig hoofdkantoor. In de kapel en oude keuken zijn 120 werkplekken (t.b.v. Het Nieuwe Werken) met vergader-/conferentieruimten, bibliotheek en een werkcafé gerealiseerd. Het gebouw is van binnen ontdaan van kleine ruimtes en er zijn vrijstaande, in grootte aanpasbare glazen boxen geplaatst die fungeren als vergader-/congres- en kantoorruimtes. Een project waar innovatie en duurzaamheid hoog in het vaandel staan!

Slimme verduurzaming met ThermoShield Interieur 

Energiebesparing was in dit project een belangrijk speerpunt. Er is een integraal pakket aan energiebesparende maatregelen getroffen w.o. hoogwaardige ThermoShield Interieur. Door de actieve warmteverdeling en directe warmtestraling werkt het keramische filter energiebesparend en brengt het de energiekosten omlaag. In diverse toegepaste kleuren zorgt de esthetisch fraaie, diepmatte filter voor een warme en inspirerende uitstraling. Ook de akoestische troeven en de brandwerende eigenschappen van het keramische filter zijn van essentieel belang voor het hernieuwde hoofdkantoor. Naast energiebesparing zorgt ThermoShield Interieur tevens voor een gezond, aangenaam en constant werkklimaat in zowel de zomer als de winter.

Rijksmonument 

De Kapel is een Rijksmonument; de historie en de karakteristieken aan zowel de binnen- als buitenzijde van het gebouw zijn met ThermoShield gewaarborgd gebleven. Historische onderdelen zoals de ramen, muurschilderingen en beelden zijn behouden.

Samenwerking

Architect: Kees Marcelis Studio Amsterdam
Realisatie: WDW Ontwikkelend Beheer
Applicateur: Wolters b.v.
Foto’s: Kees Marcelis Studio Amsterdam.

Wij maken gebruik van cookies voor een goede werking van de website. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close