Door significant méér weerkaatsing van licht via wanden en plafonds is er met ThermoShield LUMEN minder (kunstmatig) licht nodig en kan het aantal kunstlichtbronnen worden verminderd. Hierdoor is er minder energie nodig om een gebouw te verlichten en daalt de energierekening en CO2-uitstoot. ThermoShield LUMEN kan een ruimte echt lichter maken en zo bijdragen aan een meer duurzame wereld.

ThermoShield LUMEN verhoogt de verlichtingssterktes van wanden en plafonds ten opzichte van de taakgebieden en kan daarbij zorgen voor een juiste helderheidbalans binnen de ruimte. Ook zorgt LUMEN voor een hogere gelijkmatigheid van de verlichting en kan daarmee hinderlijke contrast-verschillen voorkomen (zonder zichtbare spiegeling, minder schaduwvlakken).

ThermoShield LUMEN brengt ontwerp en functionaliteit naar een hoger niveau en draagt bij aan gezondheid, welzijn, (werk)plezier en de productiviteit van mensen in kantoren, scholen, zorgcentra en andere commerciële omgevingen.

De verlichtingsprestaties van ThermoShield LUMEN zijn gemeten in overeenstemming met de herziene NEN 1891*, een erkende norm voor meting en toetsing van de verlichtingssterkte, de luminanties en de diffuse-reflectiefactoren van oppervlakken en werksituaties in gebouwen.

Extern en onafhankelijk licht-onderzoek volgens NEN 1891 door Meutzner Light Vision toont in het brede kleurengamma van ThermoShield LUMEN aan dat deze geavanceerde verf “best in class” waarden behaalt, die veel hoger zijn dan van de reguliere professionele bouwverven. De minimale verbetering (bij wit, RAL 9010) geeft al een verbetering te zien van maar liefst 12%! Andere, donkere kleuren geven nog grotere verbeteringen te zien.

* De resultaten zijn afhankelijk van de grootte van de ruimte, de hoogte van het plafond, de inrichting van de ruimte, de gekozen kleur van meubilair, vloerbedekking en wanddecoratie, de hoeveelheid licht van buitenaf en de algemene aard van de omgeving.