Comfort Verhogend

Comfort VerhogendMet ThermoShield behandelde binnenwanden vormen een vergroot keramisch oppervlak. Keramiek verdeelt de warmte zeer goed. Het gevolg:  het vertrek wordt snel en vooral gelijkmatig warm . Het bekende probleem van ‘een warm hoofd en koude voeten’ behoort tot het verleden. De muren geven geen kou meer af.

• ’s zomers: het membraan neemt vocht uit de lucht op, welke vervolgens verdampt. Daardoor ontstaat verdampingskoelte welke de ruimte aanmerkelijk afkoelt.

• ’s winters: het membraan zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling in de ruimte en daardoor voor een geringere werveling van de interieurlucht, wat ertoe leidt, dat een aangenaam interieurklimaat ontstaat – ook en vooral voor mensen met allergieën en astma. Tegelijkertijd wordt overtollig vocht uit de wand gezogen waardoor deze uitdroging een beter isolerend effect van de wand realiseert. Er zijn dan minder stookkosten (gemiddeld 10%) mee gemoeid om eenzelfde interieurwarmte te bereiken en te handhaven.

• Gedurende het gehele jaar zorgt ThermoShield met haar eigenschap als hygrische diode – d.w.z. watertransport wordt beperkt en water kan in slechts één richting bewegen – ervoor dat de relatieve luchtvochtigheid rond ca. 55% gehouden wordt; zodoende wordt schimmelvorming tegengegaan.

Bovengenoemde eigenschappen zijn blijvend, zolang de verf aan de oppervlakte aanwezig is.